
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), depremlerden etkilenen vatandaşlara yönelik kredi kartı limitlerinin artırılması, asgari borçların ve kredi vadelerinin ötelenmesi dahil birçok ilave karar aldı.
Buna göre kredi kartlarında uygulanan limite bağlı yüzde 20 ve yüzde 40 oranındaki asgari tutar ayrımı kaldırıldı, asgari tutar dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlendi. Kredi kart limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltildi. Yeni düzenlemeyle bankalarca toplam kart limiti, ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşamayacak.
hurriyet
Lutfen siciline bakilmadan 20.000 tl kredi versin bankalar deprem bolgelerine. Sesimizi duyurun
Deprem 10 ilde oldu ama ülkemizin tamamı etkilendi. Krediler ve kredi kartlarıyla ilgili icra takipleriyle ilgili düzenlemeler
tüm illeri kapsamalıydı
Yapı kredi vermiyor yalan söylüyor lar